Диетолог Ольга Кораблева қауын жеу қауіпті диагноздарды атады.
«Қауын-калориясы төмен болғанына қарамастан, ас қорытуға қиын өнім: 100 грамм өнімге шамамен 35 килокалория. Қауынды аш қарынға немесе басқа тамақпен, оның ішінде жемістермен бірге жеуге болмайды, бұл газдың пайда болуына немесе диареяға әкелуі мүмкін. Ең жақсы нұсқа — тамақтан кейін бір сағат күту», — деді Ольга Кораблева.
Оның айтуынша, егер гастриттің өршуі, жедел панкреатит (ұйқы безінің қабынуы), холецистит (өт қабының қабынуы), асқазан жарасы сияқты диагноздар болса, онда қауын жемеген жөн.
«Қауын жұмсақ ішек ретінде әрекет ететіндіктен, оны ішектің кез — келген бұзылуы үшін тұтынудың қажеті жоқ: өнім бұрыннан бар проблемаларды күшейте алады», — деп ескертті диетолог.